Op weg naar een minimalistisch leven

Minimalisme is een hype aan het worden maar wat betekend minimalisme voor mij. Betekend het spullen weg doen? Je innerlijke zelf opruimen? Nadenken over wat belangrijk voor je is in het leven? Voor mij is het een combinatie tussen al deze benaderingen. Een manier van leven wat ik op verschillende manieren wil proberen te integreren. Onze levens worden niet alleen belemmerd door de hoeveelheid zooi en spullen in huis maar ook door de verwachtingen van het moderne leven, en de overvloed aan spullen en keuzes. Voor mij is minimalisme, weloverwogen leven. Nadenken over wat echt belangrijk is voor mijzelf en dichter bij mezelf komen. Niet een leeg huis, maar een opgeruimd huis zonder afleidingen. Het weg doen van de spullen die afleiden en geen waarde meer voor mij hebben. Hierdoor wil ik dichter bij de basis komen en meer ruimte en tijd maken voor de dingen en zaken die er voor mij echt toe doen.