Eten uit eigen stad

Wij wonen in Utrecht en het is bijzonder om te ervaren op hoeveel plekken je fruit en kruiden vrij kunt plukken. Zo gaan wij rond de pruimentijd naar de Mulderstraat en tijdens de bramen en frambozentijd naar de Voorveldse polder. Ook staat er een kastanjeboom in het Wilhelminapark en op verschillende plekken zijn er openbare kruidentuinen waar je vrij bent om af en toe iets te plukken. Het is vooral leuk om deze verborgen schatten (onbespoten fruit, noten en kruiden) te ontdekken en samen met je kinderen op onderzoek uit te gaan. Op de wildplukwijzer.nl kan je kijken welke fruit, noot of kruiden er bij jou in de buurt groeien om geplukt te worden.

Processed with VSCO with t1 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s