Speelgoed

Speelgoed is niet echt minimalistisch. In eerste instantie dacht ik toen ik zwanger was wij kopen alleen maar een paar stuks en alleen maar mooi houten speelgoed. Echter nu die kleine er is hebben we al best wat speelgoed verzameld. De baby speeltjes zijn inmiddels ondergebracht bij de kids van vrienden. Handig om zo ruimte te creëren en anderen blij te maken. Het zou geweldig zijn om mooi speelgoed te lenen of door te geven. Maar mooi speelgoed is ook duur en zeldzaam. In onze woonkamer hebben we alleen houten speelgoed en de rest wordt dan maar in mooie bakken opgeborgen zoals de lego opbergbakken. Een vriendin had het idee om het aantal cadeautjes wat zij op hun verjaardag hadden gekregen ook weer weg te geven. Zo leert het kind geven en krijg je niet een steeds grotere stapel speelgoed in huis. Ik vind het een geweldig idee! De whishbone bike die wij Ole voor zijn eerste verjaardag hebben gegeven vind ik nog steeds een mooi voorbeeld van minimalistisch speelgoed.